13 d’oct. 2011

Interactivitat

Els ordinadors, primerament es van crear per fer càlculs, però poc a poc han esdevingut màquines per comunicar-nos.

Interectivitat: consisteix en construir una comunicació entre l'ordinador/programa i la persona. Es pot mostrar informació mitjançant punts de connexió i fent que aquesta estigui en diferents llocs. Per arribar-hi s'han de mostrar enllaços, etc. que vagin directament a la resposta que busquem.

Aquesta interectivitat la va proposar un home, Vannevar Bush (enginyer i científic nord-americà) que deia que calia operar associant idees, tal i com ho fan els humans.

Ted Nelson (filòsof, sociòleg i pioner de la tecnologia de la informació nord-americana), va inventar un programa com internet anomenat Xanadu, però no va arribar a publicar-se.
Això sí, va donar lloc a dos termes prou importants avui en dia:

- Hipertext: són enllaços que porten a altres textos que contenen informació relacionada amb la que obté el text principal.
- Hipermèdia: són enllaços que porten a sons, imatges, animacions, vídeos, etc. relacionats amb el tema del text que ens interessa.

Més tard un home anomenat Douglas Englebart (inventor nord-americà i pioner amb els ordinadors), va inventar el ratolí una eina que permet interectuar de manera còmoda amb l'ordinador. Va inventar la comunicació interactiva, els CD-ROM que van ser la primera eina comunicativa i més tard els videojocs.

Es pot dividir, en dos grups, les diverses parts d'un ordinador:
- Software: la part tova. Programes de l'ordinador, és a dir, que no es poden tocar.
- Hardware: la part dura. Com per exemple el ratolí, el teclat, la torre, etc.

Finalment, s'ha de dir que la clau d'un sistema interactiu és la interfície, el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible la comunicació interactiva entre la persona i l'ordinador.

Video relacionat amb la interactivitat.

Edu3.cat


Personalment aquest vídeo m'ha aportat saber d'on surten les noves tecnologies que avui en dia per motla gent són imprescindibles i que són de gran ajuda per alguns sectors de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada