L'article de Jordi Simón i Llovet parla sobre el programa per fer presentacions i resums de diversos temes, Powerponit. Es mostren diverses opinions de persones implicades en revistes, etc. sobre l'ús d'aquest programa relacionat amb l'educació i la incorporació de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació).
Poden haver-hi dos usos diferents aplicats al powerpoint, el més tracidional que es el que tots els professors fan servir (classe magistral) i la utilització de la creativitat.
Hi han aspectes positius (avantatges) i aspectes negatius (desavantatges) respecte a aquest programa.
Avantatges:
- L’alumne sempre té en pantalla una guia del que s’està dient, dels termes claus o de l’esquema...
- Permet incorporar imatges il·lustratives.
- Permet crear esquemes.
- Podem inserir tota mena d’elements multimedials com ara: imatge, so, vídeo, animacions,...
- L’alumne té més facilitat per prendre apunts.
- Permet utilitzar una variada gamma de colors i formes que clarifiquin el significat dels continguts.
Desavantatges:
- Establir un tipus de discurs transmissiu i seqüencial entre l'orador i el públic.
- Massa informació sense claredat.
- L'orador es limita a llegir la pantalla.
- Els colors i formes es col·loquen sense cap ordre estètic.
- Abús d'elements multimedials.
- Ha d'haver-hi un bon sistema de projecció, ja que sinó pot afectar als alumnes.
- Doble discurs; l'orador que explica les diapositives i l'alumne que llegeix el text d'aquestes.
Hi ha molts tipus de presentacions segons la finalitat que es necessiti. L'ús de recursos multimedials és un dels avantatges en les presentacions. En aquest article s'esmenten algunes propostes per utilitzar el Powerpoint segons el tema que es vulgui, com per exemple diapositives de fotografies, exposicions musicals, etc. També es pot utilitzar com a material escrit, com per exemple diapositives amb preguntes i enllaços que ens portin a les respostes, etc. Fins i tot es pot fer art amb aquest programa, afirma David Byrne.
Pels nens això es pot utilitzar com a una motivació cap a ells. Amb vídeos, imatges, sons; és a dir, el llengutage musical com a transmissor d'emocions. "Maquina de recollir idees"
Aquest és l'enllaç de l'article del qual us acabu de parlar:
Aquest article de Jordi Simón i Llovet està molt ben fet i estructurat, ja que t'informa sobre el programa Powerpoint, perquè serveix i com poder utilitzar-lo segons què és el que es necessita.
Per acabar he de dir que un Powerpoint ha de ser clar i molt visual, no ha de tenir molta lletra sinó més be han d'apareixer esquemes, imatges, etc. que puguin expressar què és el que vols dir i transmetre a la persona o si ets mestre als alumnes. S'ha de ser creatiu i flexible amb les diapositives, sobretot perquè primer de tot s'ha de pensar en la persona que t'escolta, l'alumne.